måndag 23 augusti 2010

Framgång för hela Malmö!

Alliansen leder betryggande på riksplan, men i Malmö är valutgången fortfarande oviss. Malmömoderaterna går till val under parollen "Framgång för hela Malmö". Efter över 400 besök på Malmöbornas arbetsplatser, föreningar och olika evenemang där vi har lyssnat på Malmöbornas synpunkter, funderingar och åsikter kan vi med fog konstatera att (S) har misslyckats under sitt 16 år långa maktinnehav.

Reepalu har tillsammans med V och MP skapat Sveriges mest segregerade stad, skolor med Sveriges sämsta resultat, en äldreomsorg utan valfrihet där de äldre i det närmaste mest missnöjda i landet. Vi kan också konstatera att Sveriges farligaste stadsdel ligger i Malmö. Detta är en skrämmande bild som också bekräftas i SKL:s öppna jämförelser av skola och äldreomsorg, tidningen Fokus kommunranking och BRÅ:s statistik.

Rimligen borde ovanstående ha resulterat i en mängd förslag från Malmös rödgröna ledning på hur man tänker åtgärda problemen. Men de enda skarpa förändringsförslagen som hittills har förts fram är att de tänker göra kraftiga nedskärningar i välfärden, alternativt höja kommunalskatten kraftigt om Alliansen vinner valet på riksplan. Alltså inte ett enda reformförslag för en bättre skola, en mer framgångsrik integrationspolitik, för minskad brottslighet eller för högra livskvalitet för Malmös äldre. Malmöborna förtjänar en ledning som vill göra hela Malmö framgångsrikt och som inte nöjer sig med att få priser för sina vackra byggnader och för sitt klimatengagemang.